Wolff og Koppel i spidsen

Louise Wolff og Nikolaj Koppel styrer slagets gang direkte fra den tidligere Flyvestation Værløse, når Danmarks Indsamling 2014 kulminerer i det store tv-show på DR1 lørdag den 1. februar.

”Det er ekstremt tilfredsstillende at få lov at gøre et stykke arbejde, der så konkret betyder en forskel for mennesker, som mangler så meget. Når vi alle sammen både før og på selve indsamlingsaftenen lægger alle kræfter i, er der mennesker, som helt konkret får mad at spise, får hjælp til at få en plejemor eller får adgang til en fødselsklinik,” fortæller Louise Wolff, som indtager værtsrollen for Danmarks Indsamling for tredje gang. Hun flankeres af Nikolaj Koppel, som også var vært ved sidste års indsamling.

værter600
Foto: Agnete Schlichtkrull

Under overskriften ’Når mor mangler’ sætter DR sammen med Danmarks 12 største humanitære organisationer fokus på konsekvenserne for de mange børn, der må vokse op uden deres mor i nogle af verdens fattigste områder, når Danmarks Indsamling kulminerer lørdag 1. februar kl. 19.00-00.00 på DR1 i et kæmpe liveshow fra den tidligere Flyvestation Værløse.

Et festligt opbud af danske stjerner

Når DR1 sender live fra Flyvestation Værløse vil et festligt opbud af danske stjerner står klar på scenen til at underholde publikum og seere. Medina og Christopher præsenterer begge spritnye singler for seerne, Ida fra X Factor & Mads Langer fremfører sammen et nummer som Ida har skrevet til Mads Langers album og Dúné spiller et nummer fra deres seneste album. Forsanger fra Dúné Mattias Kolstrup er også med på DR Ramasjang og DR Ultra’s nye støttesang til fordel for Danmarks Indsamling.

Med Kronprinsessen i Myanmar

I starten af januar rejste Kronprinsessen og Udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen til én af Myanmars fattigste egne, Rakhine-staten, der grænser op til Bangladesh. Her arbejder Dansk Flygtningehjælp med beskyttelse af internt fordrevne, og ikke mindst kvinder og børn.

Besøget havde fokus på kvinders svære forhold i det fattige sydøstasiatiskes land, der efter 50 års militærjunta nu har åbnet op for demokratiske reformer, internationalt udviklingssamarbejde og udenlandske investeringer. Danmarks Indsamling har talt med Kronprinsessen om årets tema, og bringer friske indslag fra besøget i Myanmar.

Danmarks Indsamling 2012
Billede fra Danmarks Indsamling 2012.

Gode grin, sjove konkurrencer og berømtheder i callcentret

Aftenen byder også på en række entertainerne, berømtheder og konkurrencer på slap line, der vil sørge for at seere og publikum også får et rigtig godt grin i løbet af aftenen.  Komiker Andreas Bo optræder med et noget alternativt tryllenummer, og så kan man glæde sig til et kærligt gensyn med Timm & Gordon i deres roller som de to mislykkede håndværkere, Mester & Svendsen, der ødelægger mere end de fikser. Blandt de optrædende er også manipulator Jan Hellesøe, der med magi og tricks ’Fuckr’ med såvel seernes, som publikums ’hjrner’, ligesom seerne bl.a. kan glæde sig til skønsang med Peter Frödin og Anders W. Bertelsen i ’Cambodja Karaoke’.

I callcenteret vil en lang række berømtheder sidde klar til at modtage danskernes opkald og bidrag. Seerne kan være heldige at tale med udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen, årets X Factor dommere Lina Rafn, Remee og Thomas Blachmann, Camilla Bendix, Thomas Skov, Rasmus Botoft, Puk Elgaard, Iben Hjejle… og mange mange flere.

Indsamlingen kan også følges på www.facebook.com/danmarksindsamling

Om Danmarks Indsamling 2014:

Danmarks Indsamling 2014 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 2015-mål.

Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 500 millioner kroner, der har hjulpet mere end fem millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid I 2013 blev der samlet 76 mio. kroner ind til 12 konkrete udviklingsprojekter i 11 afrikanske lande.