Hele Danmarks Indsamling

- målrettet de stille katastrofer

Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling. En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå FNs Udviklingsmål.

Der er 17 mål, som alle bidrager til en bæredygtig udvikling af verden og som regeringer, virksomheder, interesseorganisationer og private personer hjælper med at nå. Mål nummer 1 er at gøre en ende på ekstrem fattigdom og halvere al øvrig fattigdom inden 2030.

Danmarks Indsamling gør en enorm indsats i verdens fattigste områder, hvor behovet er størst. Derfor formulerer organisationerne hvert år 12 projekter inden for et specifikt tema, så Danmark og Danmarks Indsamling i fællesskab løfter et helt område

NYHQ2011-1485
Danmarks Indsamling har siden 2007 hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid. Foto: UNICEF/ Noah Friedman Rudovsky.

Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 770 millioner kroner, der har hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse og en fremtid. I 2015 samlede danskerne mere end 100 millioner kroner ind under overskriften ‘Mod uretfærdighed’.

Siden 2014 har Danmarks Indsamling været målrettet alle de lande, der optræder på OECD’s liste over verdens fattigste lande, hvilket betyder at organisationerne også har mulighed for at starte udviklingsprojekter i for eksempel Latinamerika og Sydøstasien, som sammen med Afrika huser nogle af verdens allermest udsatte befolkningsgrupper

Hvem står bag?

Bag Danmarks Indsamling står Danmarks Radio og Danmarks 12 største humanitære organisationer udvalgt efter kriterier, som du kan læse i deres helhed nederst på siden. Besøg organisationerne og DR via følgende links:

bornefonden-2013_lille Care
IBIS

 

Gennemsigtighed og etik

Alle organisationer, der deltager i Danmarks Indsamling, skal efterleve Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBROs indsamlingsetiske retningslinjer.

Det betyder blandt andet, at Danmarks Indsamlings økonomi er gennemsigtig, så alle f.eks. kan se hvor mange penge, der bruges på indsamlingen. Danmarks Indsamling er også omfattet af det Indsamlingsetiske Nævns klagemuligheder. Læs mere på www.isobro.dk

Økonomi og administration

Du kan til enhver tid finde det samlede regnskab for Danmarks Indsamling her på hjemmesiden. Det lægges på for sidste års indsamling, så snart det er godkendt af de statsautoriserede revisorer. Her fremgår også præcist hvor mange penge, der blev samlet ind.

Danmarks Indsamling en meget effektiv, og meget lidt omkostningstung, måde at samle penge ind på. De 12 organisationer bag Danmarks Indsamling har forpligtet sig til, at der aldrig må gå mere end syv pct. til administration. Når det gælder omkostninger til producere showet og samle ind har vi en målsætning om, at omkostningsprocenten ikke skal være mere end 15 pct., men det afhænger jo helt af, i hvor høj grad danskerne støtter. I perioden 2007 – 2014 var den gennemsnitlige omkostningsprocent 12,62 %.

Hver enkelt af de deltagende organisationer skal i deres egne årsregnskaber løbende at vise, hvor mange penge organisationen har modtaget og hvor mange penge, de har brugt på det konkrete projekt, som har modtaget støtte fra Danmarks Indsamling. Hvert år melder organisationerne tilbage på Danmarks Indsamlings hjemmeside om, hvordan det går med de projekter, der er i gang.

Se Danmarks Indsamlings årsregnskaber

Læs Danmarks Indsamlings aftalegrundlag 2014 – 2017

Søg om tilskud fra Danmarks Indsamling

Fra 2014-indsamlingen er det som noget nyt muligt at søge om tilskud fra Danmarks Indsamling. De organisationer, der kan komme i betragtning, skal stadig leve op til de samme krav, som de 12 organisationer, der deltager i årets indsamling.

Her kan du læse kriterierne for tildeling af tilskud, ligesom du kan finde de dokumenter, der er nødvendige i forbindelse med ansøgningen i forbindelse med Danmarks Indsamling 2017.  Ansøgningsfristen  er fredag den 7. oktober 2016 kl. 12.00.

Dokumenterne findes her:

retningslinjer for tilskudspuljen 2017

ansøgningsskema tilskudspuljen 2017

Bilag A organisationsstamdata_2017

Bilag B org_fact_sheet_eng_2017

Bilag C Budgetformat tilskudspuljen

Bilag D aftale vedr tilskud_2017